5ο «Laconia Summer Basketour»

Το απόλυτο τουρνουά μπάσκετ 5on5 «Laconia Summer Basketour» θα διεξαχθεί για 5η φορά το διάστημα 7 με 12 Αυγούστου στο κλειστό γυμναστήριο Μολάων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρεις ομάδες από τη Βόρεια Αμερική θα δώσουν τη μάχη τους με τρεις ομάδες από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, δύο σωματεία από τις ΗΠΑ κι ένα από τον Καναδά είναι έτοιμα να πιάσουν κορυφή στο «Laconia Summer Basketour».

Συμμετοχή θα έχει για μία ακόμα χρονιά η ομάδα τής «Super League Athletic Academy», με τους διοργανωτές να απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στον ιδρυτή της, Τζέιμς Πριστούρη.

«Τζάμπολ Αγάπης»
Το 5ο «Laconia Summer Basketour» θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο «Τζάμπολ Αγάπης». Ο ιδρυτής του, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης, Γιάννης Τσουμπρής, θα είναι συνοδοιπόρος και στο φετινό τουρνουά των Μολάων.

Παράλληλα με τον ειδικό αγώνα του «Τζάμπολ Αγάπης», που ενσωματώνεται στο πρόγραμμα του τουρνουά 5on5, θα λάβει χώρα και η διοργάνωση ενός summer camp «Τζάμπολ Αγάπης» με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα.

Το «Τζάμπολ Αγάπης» ξεκίνησε το 2016 ως προσαρμοσμένος αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε το προπονητικό πρόγραμμα της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής», διδασκαλίας του μπάσκετ για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, τη Συν-Εκπαίδευση τους με άλλα παιδιά και την αποδοχή τους με την κατάργηση κάθε διαφορετικότητας, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Πλέον, το «Τζάμπολ Αγάπης» έχει απλωθεί σε ολόκληρη την χώρα, με έδρα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ καταγράφει συνεχώς αυξανόμενη δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας.

Στο φετινό «Laconia Summer Basketours» θα παρευρεθεί ο Έλληνας προπονητής, Ηλίας Αγαθαγγελίδης, ο οποίος για 27 συναπτά έτη εργάζεται και παρέχει τις γνώσεις του στη Σουηδία και την ανάπτυξη του αθλήματος εκεί.