ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η πορεία του “Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής”

Το «Τζάμπολ της Αγάπης™» («Jump – Ball of Love») ξεκίνησε το 2016 ως προσαρμοσμένος αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ των παιδιών που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης Γιάννης Τσουμπρής, μαζί με τον γιο του που βρίσκεται στο Φάσμα του Αυτισμού, δημιούργησαν στη συνέχεια, το προπονητικό πρόγραμμα της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής» του «Τζάμπολ της Αγάπης™».

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα διδασκαλίας του μπάσκετ για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, τη Συν-Εκπαίδευση τους με άλλα παιδιά και την αποδοχή τους με την κατάργηση κάθε διαφορετικότητας, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

 «Όλα τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, με μία μπάλα να τα ενώνει».

Το «Τζάμπολ Αγάπης™»  αποτελεί Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, πιστοποιημένη από την Ελληνική Δημοκρατία για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Τα προγράμματα της Συνεκπαίδευσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με:

Αθλητικούς Συλλόγους Καλαθοσφαίρισης

Εκπαιδευτικών Οργανισμών

Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων

Κοινωνικών Ιδρυμάτων

Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

Δήμων & Κοινοτήτων

Κέντρων Εκπαίδευσης & Φροντίδας ΑΜΕΑ.

Το Τζάμπολ Αγάπης, έχει παρουσιάσει τη μεθοδολογία του στην Βουλγαρία, στη Ρουμανία αλλά και σε εκπαιδευτικούς από την Ιταλία, Πολωνία, Βέλγιο, Ολλανδία, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί τους αθλητικούς χώρους εκπαίδευσης, μέσω των προγραμμάτων ERASMUS.

_______________________________________________________________________