ΝΕΑ

Πανεπιστημιακή Έρευνα!

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, φίλες και φίλοι του «Τζάμπολ Αγάπης»,
βρισκόμαστε πλέον στον 6ο χρόνο της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής.


Είναι ιδιαίτερη χαρά, ότι επιλέχθηκε η προπονητική μας προσπάθεια, για πανεπιστημιακή έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Το Συμβούλιο Ηθικής Επισκόπησης του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, αξιολόγησε τα δεδομένα και ενέκρινε την έρευνα αυτή.

Σκοπός της είναι να αξιολογηθεί η επίδραση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής στα συμμετέχοντα παιδιά (ηλικίας άνω των 10 ετών) που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.
Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία της φοιτήτριας Γεωργίας Βελούδου, με την επίβλεψη του καθηγητή Άγγελου Κρυπωτού.


Η Γεωργία Βελούδου έχει πορεία στην καλαθοσφαίριση ως αθλήτρια και ως προπονήτρια. Ως εκπαιδευτικός και ψυχολόγος σε ειδικά σχολεία, σκοπεύει μέσα από αυτή την έρευνα να αναδείξει αν και κατά πόσο επηρεάζεται ο συναισθηματικός κόσμος και οι κοινωνικές δεξιότητες στα αθλούμενα παιδιά με το μπάσκετ.


Να αξιολογήσει αυτή την επίδραση και να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα, σε σχέση με εκείνα τα παιδιά που δεν συμμετέχουν σε αντίστοιχα αθλητικά προγράμματα.
Τα αποτελέσματα που θα συλλεχθούν, θα χρησιμοποιηθούν ανώνυμα και εμπιστευτικά.


Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτή την ερευνητική προσπάθεια, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάϊο το 2021.


Στη διαδικασία εκτός από τους γονείς, θα βοηθήσουν και οι καθηγητές φυσικής αγωγής των συνεργαζόμενων με το «Τζάμπολ Αγάπης» Ειδικών Δημοτικών Σχολείων.