ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝΕΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΑΘΗΝΑ 2023

Ο ιδρυτής της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής, καθηγητής κος Ιωάννης Τσουμπρής, ήταν ένας εκ των ομιλητών του Διεθνούς Σεμιναρίου Αναπτυξιακών Ηλικιών, που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιουνίου 2023 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Αθήνα.
Για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε ένα διεθνές σεμινάριο καλαθοσφαίρισης, παρουσιάστηκε η Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή και για πρώτη φορά 21 αθλήτριες και αθλητές ΑμεΑ συμμετείχαν ως ομάδα παρουσίασης.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) πραγματοποίησε ένα μοναδικό βήμα αποδοχής των παιδιών της Ειδικής Αγωγής.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ κος Παναγιώτης Γιαννάκης, αποδέχθηκε την πρόταση του Ιωάννη Τσουμπρή (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΚ) και η ομιλία με τίτλο:
«THE DEVELOPMENT OF SOCIAL SKILLS OF CHILDREN IN AUTISM SPECTRUM THROUGH BASKETBALL TRAINING» εντάχθηκε στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Παρουσιάστηκαν δύο υποδείγματα προπονητικών μονάδων Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής. Μία για αρχάρια παιδιά και μία για προχωρημένα.
Η ομάδα παρουσίασης αποτελείτο από μέλη του Τζάμπολ Αγάπης Πειραιά, Ραφήνας, Πικερμίου και από τους φορείς Eurohoope Κηφισιάς και UniquALL Λεοντείου Πατησίων , των οποίων ο Ιωάννης Τσουμπρής συντονίζει το πρόγραμμα διδασκαλίας.

Το χειροκρότημα των συνέδρων ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τις προσπάθειες των παιδιών.

Στο τέλος του σεμιναρίου βραβεύθηκε από τον ΣΕΠΚ ο Ιωάννης Τσουμπρής για την πολυετή του προσφορά στην Καλαθοσφαίριση Αναπτυξιακών Ηλικιών και στην Ειδική Καλαθοσφαιρικής Αγωγή.