ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ «ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ» ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ!

Μία ακόμη διδασκαλία της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήρας συμμετείχαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024, στην προπονητική ημερίδα, που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Σαντορίνης, ο σύλλογος γονέων & φίλων ΑΜΕΑ «Ηλιαχτίδα» Θήρας και το «Τζάμπολ Αγάπης».


Τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ και κυρίως διασκέδασαν με τη ψυχή τους.
Ο Πρόεδρος της Α.Ε. Σαντορίνης, ο κύριος Βαλάντης Βλαβιανός προετοίμασε τα πάντα με λεπτομέρεια. Για όλα τα παιδιά υπήρχαν δώρα (μία μπάλα μπάσκετ, ένα κασκόλ της ομάδας, ένα αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και ένα μετάλλιο).
Τη διδασκαλία κατεύθυνε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Τζάμπολ Αγάπης, ο κύριος Ιωάννης Τσουμπρής με την αρωγή των εκπαιδευτικών από τα δύο σχολεία.

Ο Ιωάννης Τσουμπρής έλαβε τιμητική βράβευση από τον πρόεδρο της Α.Ε. Σαντορίνης για την προσφορά του στη δημιουργία του τμήματος «Τζάμπολ Αγάπης Σαντορίνης». Εκπαιδευτικοί και μαθητές και των δύο σχολείων ενθουσιάστηκαν με το πρόγραμμα και βίωσαν μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη για αυτούς εμπειρία.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά ανθρώπους που μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κυκλάδων κύριος Δαρζέντας Χαράλαμπος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θήρας, κύριος Κατσίπης Νικόλαος, η πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας κυρία Γαβαλά Άννα, η Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.ΕΕ.Κ. Θήρας κυρία Δαμίγου Βαλεντία και η Δημοσιογράφος του Volcano TV κυρία Διέλα Γεωργία. Ευχαριστούμε πολύ και τον κύριο Κουλελή Ιωάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” Θήρας, για τη συνεισφορά του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής αλλά και γενικότερα για την πολύτιμη βοήθειά του στην υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων ενίσχυσης και ποιοτικής αναβάθμισης της Ειδικής Αγωγής στο νησί.

Η μετακίνησή των σχολείων προς το αθλητικό κέντρο και αντίστροφα προς το σχολείο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης με το ΚΤΕΛ Θήρας και τους ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία και την ασφαλή μετακίνηση.
Τέλος, εστιάζουμε ιδιαίτερα τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας κ. Ιωάννη Κουλελή που με την προθυμία του και την αποτελεσματική του υποστήριξη μέσω της ιδιότητάς του ως Πρόεδρος του Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” Θήρας, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και αξιέπαινες συνεργασίες με σημαντικούς φορείς που προάγουν την ευαισθητοποίηση ως προς την αποδοχή της διαφορετικότητας των μαθητών/τριών και ευρύτερα ατόμων με αναπηρία, τη διαμόρφωση στάσεων σεβασμού, την άρση των προκαταλήψεων και εν τέλει στην ανάπτυξη της ενταξιακής κουλτούρας και συμπερίληψης στην τοπική κοινωνία της
Σαντορίνης.