ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΟΥΜΠΡΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Με μεγάλη επιτυχία, σε μια αίθουσα γεμάτη γονείς, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα, που διοργάνωσε π σύλλογος Φ.Ο.Τ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, για το πολύ σοβαρό θέμα της έξαρσης βίας στους ανηλίκους και τους τρόπους που μπορεί ο αθλητισμός να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του «Τζάμπολ Αγάπης» κος Ιωάννης Τσουμπρής, μίλησε για την εκπαιδευτική πορεία της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής από το 2016 έως σήμερα, για τα θετικά του αθλητισμού και την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, ώστε να είναι κοντά στον αθλητισμό και τα παιδιά.

Η ομιλία του κου Τσουμπρή:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Χαλανδρίου τον κο Ρούσσο Συμεών και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, κο Αλέξη Μαυραγάνη, για τη πρόσκληση που μου απεύθυναν και είμαι εδώ κοντά σας, στην ημερίδα που διοργανώνει ο σύλλογος Φ.Ο.Τ. Χαλανδρίου στο αμφιθέατρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου.

Η ομιλία μου έχει δύο βασικούς άξονες, τον πρώτο για την αγάπη που πρέπει να συνδέει όλα τα μέλη της οικογένειας, γιατί η οικογένεια είναι το σημαντικότερο κύτταρο της κοινωνίας μας. Τον δεύτερο για την καλοσύνη που βγάζουν από την ψυχή τους όλα τα παιδιά των συλλόγων και των σχολείων που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τζάμπολ Αγάπης.

Αγαπητοί γονείς καλημέρα σας. Σας παρακαλώ να κλείσετε τα μάτια σας για λίγα δευτερόλεπτα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, θέλω να φέρετε στο μυαλό σας, την πιο τρυφερή στιγμή που έχετε ζήσει μαζί με το παιδί σας…. Θέλω να σας ρωτήσω τώρα αν η ανάμνηση ήταν από μία αγκαλιά του παιδιού σας, με το παιδί να σας λέει «σ’ αγαπώ».
Το δικό μου το παιδί, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και έχει νοητική υστέρηση, μπορεί να μοιραστεί μαζί μας λίγα συναισθήματα στην καθημερινότητα του. Το πιο όμορφο από αυτά, είναι η αγκαλιά του και το «σ’ αγαπώ» του. Θέλουμε να έχουμε μία αγκαλιά το πρωί, μία το μεσημέρι, και μία αγκαλιά το βράδυ. Την ίδια αγκαλιά κάνω και με το μεγαλύτερο παιδί μου. Σε κάθε ευκαιρία. Γιατί κάποια στιγμή όταν δεν θα μπορώ να τους αγκαλιάσω άλλο, θέλω πίσω από την τελευταία αγκαλιά, να υπάρχουν χιλιάδες αγκαλιές ως ανάμνηση».
Τα παιδιά μας στο Τζάμπολ Αγάπης, έχουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, μόνο μέσα από την καλοσύνη, την αποδοχή και την αγάπη των δικών σας παιδιών.

Τι νοιώθουν τα παιδιά των τυπικών σχολείων και τα παιδιά των συλλόγων καλαθοσφαίρισης, όταν παίζουν μπάσκετ με τα παιδιά μας; Θα σας μεταφέρω τα λόγια που έγραψε ένα παιδί δημοτικού σχολείου, την επόμενη ημέρα της πρόσφατης δράσης του Τζάμπολ Αγάπης στην Αρτέμιδα: «»Κυρία….. ζωγράφισα αυτό για τον κύριο που ήρθε χθες και για τα παιδάκια του Τζάμπολ Αγάπης. Πολύ συγκινήθηκα κυρία……..» (Μία ζωγραφιά με μπάλα του μπάσκετ, πάνω από αυτή τα παιδιά πιασμένα χέρι με χέρι και από κάτω, πολλές καρδιές).
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο.
Σας ευχαριστώ».