ΝΕΑ

Επανέναρξη Προπονήσεων της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής»

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο επανεκκίνησης, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα επαναφοράς των παιδιών της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής στο άθλημα που αγαπάνε!

Οι σύλλογοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε, προετοιμάζουν τα αθλητικά τους προγράμματα σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των Δήμων που ανήκουν.

Για να μπορέσουν τα παιδιά μας να επανέλθουν στους αθλητικούς χώρους, χρειάζεται να επισκεφθείτε τον παιδίατρο του παιδιού σας, προκειμένου να σας δώσει την βεβαίωση που απαιτούν τα νέα μέτρα.

Διευκρινιστικές Οδηγίες περί της συμπλήρωσης του εντύπου «Ιατρικό Ιστορικό για αθλητές/ τριες, αθλούμενους/ες και τεχνικό προσωπικό πριν την έναρξη των προπονήσεων σε οργανωμένες δημόσιες και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις:

Εκ μέρους των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε ό,τι αφορά τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού για αθλητές/τριες, αθλούμενους/ες και τεχνικό προσωπικό πριν την έναρξη των προπονήσεων σε οργανωμένες δημόσιες και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

1. Το έντυπο του προαγωνιστικού ιατρικού ιστορικού για αθλητές/ τριες συμπληρώνεται από τους ιδίους παρουσία του ιατρού της ομοσπονδίας ή του σωματείου ή ιδιώτη ιατρού (γενικό ιατρό, παθολόγο, καρδιολόγο, πνευμονολόγο και συναφείς ειδικότητες).

2. Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού παραμένει στην κατοχή του ιατρού και φυλάσσεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

3. Ο ιατρός μετά την κλινική εξέταση και τη συμπλήρωση του εντύπου του ιατρικού ιστορικού και εφόσον κρίνει ότι δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, συμπληρώνει το έντυπο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης η οποία επιτρέπει στον αθλητή/τρια να ξεκινήσει προπονήσεις.

4. Στην επανέναρξη των προπονήσεων και κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλητές/αθλήτριες προσκομίζουν τη σχετική ιατρική βεβαίωση.

5. Όσον αφορά τους/ τις αθλούμενους/ες καθώς και το τεχνικό προσωπικό που κάνει χρήση των οργανωμένων δημόσιων και ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των αθλητών/τριών με δελτίο αθλητικής ιδιότητας, ακολουθείται η ίδια διαδικασία, συμπληρώνοντας, ωστόσο, το έντυπο ιατρικού ιστορικού για τεχνικό προσωπικό και αθλούμενους/ ες.

Διευκρινίζεται ότι η σχετική ιατρική βεβαίωση εκδίδεται και προσκομίζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 στον αθλητισμό και την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας σε ασφαλείς συνθήκες.

Τα ως άνω έντυπα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης «Αθλητισμός & COVID 19» και στην ενότητα «Έντυπα/ φόρμες προς συμπλήρωση https://gga.gov.gr/component/content/article/278- covid/2981-covid19-sports

https://gga.gov.gr/images/entypo_proagonistikou.docx

https://gga.gov.gr/images/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97_%CE%92%CE%95%CE%92%CE%91%CE%99%CE%A9%CE%A3%CE%97_v5.pdf

Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών μας, να ετοιμάσουν αυτή τη βεβαίωση και το ιστορικό όπως απαιτείται.

Έτσι, θα είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή μας στα γήπεδα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το «Τζάμπολ Αγάπης» καθημερινά μετά τις 14:30.

6944307959

Να είστε όλοι καλά!

Γιάννης Τσουμπρής