ΑΓΩΝΕΣΝΕΑ

Μεγάλη Γιορτή στα Εξάρχεια

Μία μεγάλη γιορτή της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής του «Τζάμπολ της Αγάπης» – ΑΜΚΕ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαίου 2022 στο κλειστό γυμναστήριο του Λόφου Στρέφη στα Εξάρχεια.

Η ομάδα Υπεροχή – Α.Ο΄. Αστέρας Εξαρχείων με τα «Αστεράκια» φιλοξένησαν το τμήμα Μίνι Μπάσκετ του Τζάμπολ Αγάπης και το τμήμα των Κοριτσιών του Τζάμπολ Αγάπης.

Στην εκδήλωση αγωνίστηκαν σε αγώνα επίδειξης και αθλητές-τριες της κατηγορίας καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο.

Ήταν ένα όνειρο που είχαν οι άνθρωποι της ομάδας, εδώ και 2 χρόνια, από την έναρξη δηλαδή του τμήματος ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ και που έγινε πραγματικότητα.
Συνοδοιπόρος στη γιορτή το Τζάμπολ Αγάπης και επαγγελματίες αθλητές μπάσκετ με αμαξίδιο. Όλοι μαζί παρουσιάσανε προσαρμοσμένες προπονήσεις σε ΑΜΕΑ, μια γεύση σε φιλάθλους και γονείς , του τι σημαίνει προσαρμοσμένη δραστηριότητα και συνεκπαίδευση.
Το γήπεδό γέμισε χρώματα, μπαλόνια, μπουρμπουλήθρες, παιδικά χαμόγελα!
Η γειτονιά των Εξαρχείων, παλεύει για τα δικαιώματα και την ίση αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ και διεκδικεί χώρο για τους συνανθρώπους και συναθλητές με αναπηρία.

Διεκδικεί προσβασιμότητα παντού, προσαρμογές, προωθεί δραστηριότητες.
Όλο αυτό το εγχείρημα , διοργανώθηκε με οριζοντιότητα για την κοινωνία. Μέχρι και ο τελευταίος άνθρωπος με αναπηρία να αποκτήσει ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια!