ΝΕΑΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Free Throws Charity Challenge 2020-2021

Μέχρι το 1924, σε κάθε ομάδα του μπάσκετ, υπήρχε ένας εξειδικευμένος παίκτης στις ελεύθερες βολές.
Αυτός ο παίκτης εκτελούσε με υψηλά ποσοστά όλες τις προσπάθειες, όταν η ομάδα του είχε το δικαίωμα να εκτελέσει ελεύθερες βολές, ανεξαρτήτως του παίκτη που κέρδισε το φάουλ. (Naismith’s book).
Από εκείνη την χρονιά και έπειτα, κάθε παίκτης που αποκτούσε το δικαίωμα των ελευθέρων βολών, εκτελούσε ο ίδιος τις βολές του.
Από το 1939 μέχρι και το 1952, οι ομάδες είχαν την επιλογή αν θα εκτελέσουν τις βολές ή θα παίξουν τη μπάλα με επαναφορά από το κέντρο του γηπέδου.
Το 1954, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ο κανόνας της «μία συν μία» βολής, όπως θυμόμαστε οι παλαιότεροι, όπου αν ευστοχούσες στην πρώτη βολή, είχες δικαίωμα να εκτελέσεις και τη δεύτερη.

Με αυτά τα εισαγωγικά λόγια για την ιστορία της ελεύθερης βολής, θέλω να ευχαριστήσω την γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά.
Είναι η πρώτη ομάδα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του «Τζάμπολ Αγάπης» και στο «Free Throws Charity Challenge 2020-2021» για την υποστήριξη του προγράμματος της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής.

Εκ μέρους όλων των οικογενειών του «Τζάμπολ Αγάπης» ευχαριστώ κάθε μία ξεχωριστά τις αθλήτριες:

Μένια Δροσωτάκη, Ζεβαχιργιάν Ελίζα, Κολοβού Κωνσταντίνα, Κρίτσαλου Μελίνα, Μανουρά Χαρά, Μαρκοπούλου Κατερίνα, Μηνά Ελένη, Μούλτση Κατερίνα, Στασινού Κυριακή, Στεφάνου Κωνσταντίνα, Τσελεπίδου Φιλένα, Μικέλλη Στέλλα, Παπαλουκά Ιωάννα, Ζαχαροπούλου Ελπίδα,
τον πρόεδρο & έφορο καλαθοσφαίρισης τον κύριο Αλέξανδρο Παπαχρήστου καθώς και τον coach Θανάση Μπούτα για την υποστήριξή τους.

Η πραγματοποίηση της επίσκεψης στην προπόνηση της ομάδας σας και οι ανθρώπινες στιγμές που μοιραστήκατε με τον Μιχάλη μου, μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια της προσπάθειας του «Τζάμπολ Αγάπης», για τη σχολική περίοδο 2020 – 2021, στον Πειραιά αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Καλή πορεία στην ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών του Προφήτη Ηλία, με υγεία σε όλα τα μέλη της.