ΝΕΑ

«ASD Basketball» & Lockdown

Αγαπητοί μας φίλοι του «Τζάμπολ Αγάπης»,
ξεκινήσαμε να βιώνουμε τις προηγούμενες ημέρες, μία ακόμη δύσκολη περίοδο με την πανδημία του covid-19 και με τα νέα περιοριστικά μέτρα της αναστολής λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, τόσο στην Αττική όσο και σε άλλους νομούς, όπου υπάρχουν τα τμήματά μας.


Πλέον με το νέο Lockdown των επόμενων τριών εβδομάδων, ο περιορισμός των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων μας γίνεται πιο αυστηρός.
Εμείς οι εθελοντές εκπαιδευτικοί του «Τζάμπολ Αγάπης» καλούμαστε για μία ακόμη φορά, να βρεθούμε μακριά από τις υπέροχες ψυχές των παιδιών μας
.


Η «Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή» δεν είναι απλά μια αθλητική δράση ανθρώπων με διαφορετικότητα.
Είναι ένα «παράθυρο αγάπης», μέσα από το οποίο μπορούμε να ατενίζουμε με ελπίδα το μέλλον και τα δάκρυα της ψυχής μας μετατρέπονται σε χαμόγελα ευτυχίας.
Είναι εκείνες οι στιγμές που η επαφή με τη μπάλα του μπάσκετ δεν είναι ένα απλά ένα αποτέλεσμα νίκης ή ήττας στο σκορ ενός αγώνα, αλλά είναι ένα αποτέλεσμα προσπάθειας, πολύ μεγάλης για τα παιδιά μας.
Κάνουμε μαζί τους τα πιο απλά ψυχοκινητικά βήματα προόδου στο παρκέ του γηπέδου.
Κινούμαστε προς μία κατεύθυνση, αλλάζουμε πορεία στο χώρο, πετυχαίνουμε ένα καλάθι, δημιουργούμε με απλές εντολές τις πιο όμορφες στιγμές συνεργασίας.
Και τα παιδιά μας, με την προσπάθεια τους, στο βλέμμα της επαφής τους μαζί μας, καταφέρνουν και μας μεταφέρουν αυτό που βλέπουν με τα μάτια της ψυχής τους. Γιατί ξέρουν ότι με αυτά τα μάτια, μπορούν και λένε όλα όσα η μοίρα της ζωής, τους στερεί τη δυνατότητα να πουν.


Αυτά τα μάτια, τα χαμόγελα, το χειροκρότημα της επιβράβευσης καλούμαστε να στερηθούμε.


Αυτά τα 45 λεπτά μίας συνάντησης της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής» είναι τα ομορφότερα της ζωής μας. Όταν τελειώνει το μάθημά μας, μετράμε αντίστροφα για τη στιγμή που θα ξαναβρεθούμε.
Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, για όλες τις οικογένειες των παιδιών, να στερηθούμε όχι μόνο το μπάσκετ αλλά και κάθε άλλη ψυχική-κινητική δημιουργική δραστηριότητα.


Αυτές οι γραμμές γράφονται για να μεταφέρουν τα συναισθήματά μας, τα οποία είναι το ίδιο δυνατά με τα συναισθήματα όλων των ανθρώπων του ερασιτεχνικού αθλητισμού.


Η κατάσταση δυστυχώς καθημερινά γίνεται δυσκολότερη.


Θα κάνουμε υπομονή και θα προσευχόμαστε όπως μάθαμε να κάνουμε μέχρι σήμερα. Άλλωστε, στις οικογένειες των παιδιών με διαφορετικότητα, ζούμε έτσι κάθε ημέρα της ζωής μας, από εκείνη την στιγμή που το φάσμα του αυτισμού σκέπασε τη ψυχή μας.


Με το«Τζάμπολ Αγάπης» ήρθαμε κοντά σε πολλά παιδιά τα τελευταία χρόνια και σε ακόμη περισσότερα από τη στιγμή, που κάποιοι εξαιρετικοί άνθρωποι, μας υποστήριξαν με έργα και όχι απλά με λόγια.
Μας έδωσαν στέγη, μας έδωσαν δύναμη για το βιβλίο του «Τζάμπολ Αγάπης», δημιούργησαν νέα τμήματα και σε άλλες πόλεις. Μας έδωσαν βοήθεια για να ταξιδέψουμε την προσπάθεια της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής», να δημιουργήσουμε μία «Πανελλήνια Αγκαλιά του μπάσκετ της Ειδικής Αγωγής».


Απέναντι στην αγάπη αυτών των ανθρώπων, με σεβασμό στην ευκαιρία που μας έδωσαν για να κάνουμε τα πρόσφατα βήματα προόδου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα συνεχίσουμε όταν θα βελτιωθεί η κατάσταση.


Όταν όλα θα πάνε πάλι καλά και θα επιστρέψουμε στα γήπεδα πιο δυνατοί.


Θα περιμένουμε να περάσουν αυτές οι εβδομάδες. Για το «Τζάμπολ Αγάπης» όπως και για κάθε αθλητική δραστηριότητα των ανθρώπων ΑΜΕΑ, θα περιμένουμε μία θετική εξέλιξη, για τη δυνατότητα της επαναφοράς στις δράσεις μας.


Όπως ζητάμε την ισότητα σε κάθε στιγμή της ζωής μας, έτσι και τώρα, θεωρήστε μας ισότιμα μέλη μίας υπεύθυνης συμπεριφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Και εμείς θα επιστρέψουμε στα γήπεδα με όλα τα άλλα παιδιά. Εσάς παιδιά των συλλόγων με τους προπονητές σας, που σας θέλουμε κοντά μας για τη «Συνεκπαίδευση» και για τους αγώνες του «Τζάμπολ Αγάπης».
Γιατί εσείς οι άνθρωποι των καλαθοσφαιρικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, μας δώσατε και συνεχίζετε να μας δίνετε μπασκετική υποστήριξη.


Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που αλλάζει τη ζωή μας, στηρίξτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στηρίξτε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Προσευχηθείτε για τους ανθρώπους που αγωνίζονται στα νοσοκομεία.


Μετά από κάθε καταιγίδα έρχεται μία υπέροχη ηλιόλουστη ημέρα.


Παιδιά μας και γονείς, ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε στο γήπεδο!

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά!