ΝΕΑ

O Kώστας Παπανικολάου με το βιβλίο της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής»

Ένας προπονητής μπάσκετ ο οποίος έχει περάσει και από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού ο Γιάννης Τσουμπρής, είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε ιδιωτικό σχολείο, αλλά κυρίως ευαισθητοποιημένος γονέας παιδιού ΑΜΕΑ.

Δημιούργησε το «Τζάμπολ Αγάπης» ένα πρόγραμμα το οποίο «τρέχει» κάποια χρόνια, έχοντας αφιερώσει όλο το χρόνο του στην εκμάθηση μπάσκετ σε παιδιά AMEA όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και όπου του ζητηθεί.

Ο Κώστας Παπανικολάου ως πρεσβευτής του προγράμματος «Οne Team» του Ολυμπιακού με εμπειρία στα παιδιά ΑΜΕΑ στο φάσμα του αυτισμού τον ευχαριστεί για το βιβλίο που του προσφέρει. Έτσι υποστηρίζει κάθε προσπάθεια και κυρίως αναγνωρίζει πόσο σημαντικό είναι το έργο του κου Τσουμπρή και ως γονέα αλλά και ως εκπαιδευτικού.

Συγχαρητήρια για την αφοσίωση τόσων ετών και την επιμονή στην εκπαίδευση, σε όλη την προσπάθεια κοινωνικής ένταξης των παιδιών που γίνεται μέσα από την προπόνηση μπάσκετ.

Είναι πολύ σημαντικό το βιβλίο του «Τζάμπολ Αγάπης» να διαδοθεί και να είναι καταγεγραμμένες όλες οι πληροφορίες, ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ,όλοι οι ενδιαφερόμενοι μέσα από την τόσο όμορφη πρωτοβουλία, όπως γονείς, προπονητές ΑΜΕΑ και μη, καθηγητές ακόμα και παιδιά.

Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να περνάνε μαζί τα εμπόδια της διαφορετικότητας και να παίζουν με μία μπάλα του μπάσκετ.


Να μην αποκλείεται κανένα παιδί από τον αθλητισμό και να βρίσκονται ευκαιρίες «συν άθλησης», ώστε να γίνονται κοινωνικά αποδεκτά και να βρεθούν πιο κοντά συναισθηματικά.


Το βιβλίο τονίζει ότι μέσα από τη συστηματική συμμετοχή του παιδιού στις προπονήσεις, στόχος είναι να βελτιώσει τα τεχνικά στοιχεία του μπάσκετ, να αναπτύξει την ομαδικότητα, να βελτιώσει τη συμπεριφορά του με τους συμπαίκτες του, με τους προπονητές και με τους γονείς του. Να αναπτύξει μία καλύτερη σχέση με τα αδέρφια του όπου αυτά υπάρχουν, έτσι δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη μελλοντική συνύπαρξη στην ενήλικη ζωή τους.


Μακάρι το «Τζάμπολ Αγάπης» να έχει κάνει την αρχή για ένα καλύτερο αύριο για όλα τα παιδιά!