ΝΕΑ

3 χρόνια «Τζάμπολ Αγάπης»

20 Απριλίου 2016 – 20 Απριλίου 2019

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες του «Τζάμπολ Αγάπης»,

πέρασαν κιόλας 3 χρόνια από το πρώτο παιχνίδι της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής αγωγής. Από τη πρώτη βραδιά εκείνου του Απρίλη του 2013, που ο γιος μου ο Μιχάλης, έκανε το 1ο «Τζάμπολ» στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας» του Πειραιά με τις μικτές αποστολές των συλλόγων Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ, ΕΡΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Οι 4 σύλλογοι που έγιναν 2 μεγάλες αθλητικές παρέες, σε ένα πρωτοπόρο αγωνιστικό «διπλό» των ερυθρόλευκων και των κυανόλευκων, με θέαμα υψηλού επιπέδου, πραγματοποιώντας έναν αγώνα επίδειξης για το χειροκρότημα των παιδιών μας.

Και το παιχνίδι του 1ου «Τζάμπολ Αγάπης», από τα παιδιά των ακαδημιών καλαθοσφαίρισης των παραπάνω συλλόγων, μαζί με τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για παιδιά με αυτισμό.

20 Απριλίου 2013, έγινε το πρώτο βήμα.

Τι προηγήθηκε όμως πριν από το παιχνίδι αυτό; Πως η Ειδική καλαθοσφαιρική Αγωγή του «Τζάμπολ Αγάπης» προετοιμάστηκε στο μυαλό για τουλάχιστον 3 χρόνια πριν.

Ήταν Φεβρουάριος του 2013, πραγματοποιώ ένα ακόμη ταξίδι στο εξωτερικό με σκοπό τη διδασκαλία στις αναπτυξιακές ηλικίες, καθαρά προσωπικό, για να παρακολουθήσω το σεμινάριο παιδικού-εφηβικού μπάσκετ στην πόλη του Μιλάνου.

Εκεί λοιπόν, συνάντησα και μοιράστηκα απόψεις με πολλούς Ιταλούς συναδέλφους, γνωρίζοντας από κοντά τον υπεύθυνο του σεμιναρίου τον μέντορα του μπάσκετ στην Ιταλία, Giorgio Gandolfi.

Μαζί του γνώρισα και τον άμεσο συνεργάτη του, τον δημοσιογράφο  Michele Tallamazi.

Ο Michele Tallamazi μαθαίνοντας από εμένα για την προσωπική μου οικογενειακή περιπέτεια με τον αυτισμό, μου παρουσιάζει το ιταλικό παιχνίδι Baskin, που προσφέρει καλαθοσφαιρική δράση σε ΑΜΕΑ με τη συμπαράσταση πολλών ανθρώπων.

Στις επόμενες διαδικτυακές μας επικοινωνίες, με ενημερώνει για την Ελληνική συμμετοχή στο Baskin από την ομάδα  του Αρίων Χανίων. Μία ομάδα που πραγματοποιεί τον δικό της ξεχωριστό αγώνα για όλους τους συνανθρώπους μας.

Διαπιστώνω από τις συζητήσεις μας, πόσο δύσκολο είναι για την δική μας χώρα, να κάνει ένα τέτοιο αθλητικό βήμα κοινής καλαθοσφαιρικής προσπάθειας για τους ανθρώπους με ιδιαίτερες ικανότητες. Υπάρχουν στη χώρα μας εκείνη την περίοδο πολλά προβλήματα σε άλλους τομείς, πόσο μάλλον η δυνατότητα να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες.

Τα χρόνια περνούν, μέχρι τον Απρίλη του 2016, όπου μία ιδιαίτερη προσωπική στιγμή, με οδηγεί στο να νιώσω την ανάγκη να πάρω μία απόφαση, ή να εγκαταλείψω ή να βρω τον δικό μου τρόπο απέναντι στη μάχη με τον αυτισμό.

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Πασαλιμάνι, προβολής της ταινίας μικρού μήκους «Η Ρουτίνα» και η σπίθα ανάβει!

Μέσα σε λίγες στιγμές παίρνω την απόφαση και διαμορφώνω ένα παιχνίδι μπάσκετ σε τρεις μπασκέτες.

Βασική φιλοσοφία η κοινή συμμετοχή όλων των ποδιών σε μία ομάδα, χωρίς αγωνιστικές σκοπιμότητες, αλλά με νικητή την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίδιοι, με μία μπάλα του μπάσκετ να ενώνει όλα τα παιδιά. Με δομή και δράση για όλα τα νέα παιδιά!

Για τους «ενήλικους αυτιστικούς ανθρώπους του αύριο» αλλά και για τους «ενήλικους συνανθρώπους του αύριο», οι οποίοι πρέπει να ανοίξουν την αγκαλιά του σήμερα, τώρα, για τα παιδιά αυτά, τώρα που και εκείνοι είναι ακόμη παιδιά!

Και να λοιπόν, το «Τζάμπολ Αγάπης», ένα κοινό παιχνίδι από τα παιδιά της τυπικής καλαθοσφαιρικής εκπαίδευσης, για τα παιδιά της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής!

Οι διοικήσεις των παραπάνω ομάδων αγκαλιάζουν αμέσως την ιδέα και μέσα σε 2 ώρες, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Πειραιά για παιδιά με αυτισμό, στήνουμε το 1ο «Τζάμπολ Αγάπης»!

Το 2016 πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα 2 παιχνίδια του «Τζάμπολ Αγάπης».

Το 2017 πραγματοποιούνται νέα παιχνίδια:

  • Τα πρώτα δύο στην επαρχία (Ερμούπολη Σύρου Κυκλάδων και Μολάοι Λακωνίας) καθώς και

  • Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη σειρά αγώνων!

  • Το αφιέρωμα στο «Τζάμπολ Αγάπης από Cosmote TV.

  • Νέοι σύλλογοι και νέα σχολεία αγκαλιάζουν το «Τζάμπολ Αγάπης»!

Το 2018 πραγματοποιούνται περισσότεροι αγώνες και οι επιπλέον δράσεις:

  • Το πρώτο All Star Game το Πάσχα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!

  • Ο πρώτος αγώνας στη Λαμία!

  • To πρώτο παιχνίδι από μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού

  • Το πρώτο προπονητικό τμήμα Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής από τον ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

  • Το δεύτερο Χριστουγεννιάτικο σερί αγώνων

  • Βραβεύσεις από τον κόσμο της καλαθοσφαίρισης

Είμαστε πλέον στο 2019 και η αγκαλιά μας μεγαλώνει:

  • Δεύτερο προπονητικό τμήμα στο Π. Φάληρο

  • Τρίτο προπονητικό τμήμα στον Πειραιά

  • Επισκέψεις σε σχολεία

  • Ανάπτυξη της ιστοσελίδας του «Τζάμπολ Αγάπης»

  • Νέα παιδιά αθλητές και αθλήτριες της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής, νέοι σύλλογοι και σχολεία κοντά μας

  • Τμήμα Ειδικής καλαθοσφαιρικής Αγωγής από τον Παναθηναϊκό

  • Σχεδιασμός της πορείας του «Τζάμπολ Αγάπης» για το μέλλον, με τα εξειδικευμένα προγράμματα διδασκαλίας, που εμπεριέχουν όλη την εμπειρία των τελευταίων ετών.

20 Απριλίου 2019, με την δική σας αγάπη

Συνεχίζω και έχω κοντά μου πλέον όλες και όλους εσάς.

 Είστε τόσοι πολλοί φίλοι πλέον, από τις διοικήσεις των ομάδων, τους αθλητές και αθλήτριες των ομάδων, τους εκπαιδευτικούς των ειδικών και γενικών σχολείων, τις οικογένειες, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους εθελοντές, τους υποστηρικτές από κάθε επαγγελματικό χώρο!

Πόσα ονόματα έρχονται με  το χαμόγελο τους στη μνήμη μου!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας στην Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή του «Τζάμπολ Αγάπης»

Δίνετε καθημερινά σε εμένα και σε όλη την ομάδα του «Τζάμπολ Αγάπης» τη δύναμη για τη συνέχεια!

Αληθινά, δίνετε δύναμη εσείς, που με ένα απλό μήνυμα, με ένα τηλεφώνημα, έρχεστε κοντά στα παιδιά μας.

Για να προετοιμάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά, όπου κάθε μικρή ή μεγάλη δυσκολία, δεν θα τα απομακρύνει, αλλά θα τα φέρνει κοντά και θα γνωρίζουν, πως θα μπορούν να περπατούν μαζί χέρι με χέρι, αποδεχόμενοι θετικά κάθε διαφορετικότητα!

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Γιάννης Τσουμπρής