ΑΓΩΝΕΣΝΕΑ

ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2019 – 26o «Τζάμπολ Αγάπης»

Πραγματοποιήθηκε το 26ο «Τζάμπολ Αγάπης» με τη δική του όμορφη, ξεχωριστή, κοινή αθλητική αγωνιστική προσπάθεια.

Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του Σ.Ε.Φ. , στο πλαίσιο της διαδημοτικής δράσης «Ημέρες Άθλησης, Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2019».

Η δράση αυτή αφορά τη διεξαγωγή αθλητικών – κινητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές/τριες των γυμνασίων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συμμετείχαν στον κοινό αθλητικό αγώνα, οι μαθητές της ομάδας μπάσκετ του γυμνασίου από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για παιδιά με αυτισμό.

 
Σε αυτόν το αγώνα του 26ου «Τζάμπολ Αγάπης», για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ένα κοινό ξεχωριστό μέρος προθέρμανσης των παικτών, που περιελάμβανε τις εξής φάσεις:
α. Προετοιμασία των αθλητών της υποστηρικτικής ομάδας  του Θεμιστοκλή.
β. Προετοιμασία της ομάδας του Ειδικού Σχολείου με την βοήθεια και την υποστήριξη των μαθητών του Θεμιστοκλή.
γ. Κοινή κυκλική τοποθέτηση και πάσες της μπάλας.

Στο παιχνίδι μας πραγματοποιήθηκαν δύο 20λεπτες περίοδοι κοινής αθλητικής δράσης στις 3 μπασκέτες του γηπέδου.


Στο τέλος της 2ης περιόδου, είχαμε και την πιο όμορφη στιγμή (που αποτελεί και βασικό μας μακροπρόθεσμο στόχο), την αγωνιστική ένταξη δύο αθλητών του «Τζάμπολ Αγάπης» στις αγωνιζόμενες ομάδες.


Στο χώρο του αγώνα, στην πορεία της επίσκεψής του, παρευρέθηκε ο υπουργός αθλητισμού ο κος Γεώργιος Βασιλειάδης και συνεχάρη όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ένα μεγάλο «Μπράβο» στα παιδιά και ευγνωμοσύνη προς τους εκπαιδευτικούς καθηγητές φυσικής αγωγής και δασκάλους των σχολείων, όπως και τους συντονιστές του ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, για την προσφορά τους στην προσπάθεια της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής του «Τζάμπολ Αγάπης».

Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Σας ευχαριστώ
Γιάννης Τσουμπρής
«Τζάμπολ Αγάπης» 2016 – 2019