ΝΕΑ

SHELL – Sport, Health, Education for Long Life.

Με την Ακρόπολη ως εικόνα στη διαδικτυακή οθόνη, πραγματοποίησα την ομιλία μου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αργυρούπολης για το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα SHELL – Sport, Health, Education for Long Life.

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα, μία σχεδόν τριετής περίοδος, για την ανάδειξη του ρόλου των αθλητικών εκπαιδευτών, τόσο επαγγελματικά όσο και εκπαιδευτικά, στις επερχόμενες γενιές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Mαζί με τους Ευρωπαίους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, μαζί με τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς του Εκπ. Οργ. «Θεμιστοκλής», μαζί με τους συναδέλφους μου από τον Α.Ο.Ν.Α. πραγματοποιήσαμε μία εξαιρετική συνεργασία. Σας ευχαριστώ όλους.

θεωρώ ότι συμβάλαμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ρόλου των εκπαιδευτών φυσικής αγωγής, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, τόσο στις συνεργαζόμενες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία), όσο και σε άλλες χώρες που θα πάρουν έντυπα το έργο αυτό.

Σε αυτή την εκπαιδευτική συνεργασία, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω και την Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή του Τζάμπολ Αγάπης ως μία ακόμη εκπαιδευτική δράση για ΑμεΑ, η οποία έχει τις δικές της εκπαιδευτικές ανάγκες. Μία από αυτές είναι και οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές Ειδικής Αθλητικής Αγωγής, οι οποίοι αποτελούν βασικό θεμέλιο της προσπάθειάς μας.

Η παρουσίαση του «Τζάμπολ Αγάπης» στην Αθλητική Ακαδημία της Σόφιας Βουλγαρίας National Sports Academy “Vasil Levski”, στο Liceul Sportiv του Μοντοσάνι Ρουμανίας, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Θεμιστοκλής” στον Πειραιά, είναι το πρώτο βήμα. Θα ακολουθήσουν τα επόμενα.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κα Αλεξάνδρα Παυλάκη – δική μου δασκάλα και γενική διευθύντρια του Εκπ. Οργ. “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” – και τη διευθύντρια των Ευρωπαϊκών μας προγραμμάτων την κυρία Ειρήνη Μάνη. Μας έδωσαν τη δυνατότητα στον τομέα αθλητισμού, να ανταλλάξουμε απόψεις για την αξία της Φυσικής Αγωγής, να μοιραστούμε γνώση και αθλητικές στιγμές δράσης με τους μαθητές-τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των συμμετεχόντων χωρών.

Εύχομαι καλό καλοκαίρι και με περισσότερη ενέργεια θα επανέλθουμε κοντά στα παιδιά μας.

Ιωάννης Τσουμπρής

Tag